Salı, Aralık 25, 2012

Kişi-lik Değiştirme Çabaları

Bu benim kişiliğim, diyerek çıkardım işin içinden bundan önce. Değişmez derdim sıyrılırdım. Üstelik her yanlışa ve doğruya bir sözüm vardır benim. Bunu da kişiliğime verirdim.

Bu andan itibaren değişmek için adım attığımı bildiririm. Neler değişir kişiliğimde bilmem lâkin değişmek için çaba göstereceğim. Garip bir kişilik miyim bilmiyorum ama bazen yanımda olan arkadaşlarımdan sebep kız arkadaşım olma potansiyeli olan kişilerin benden soğuduğunu düşünmüyor değilim. İkinci bir ihtimal olarak çok konuştuğumu düşünüyorum(Bazen bir kızdan bile fazla). Bu ihtimali de azaltmaya yönelik davranışlarda bulunuyorum. Hadi hayırlısı..

Yanımda olan ve yanında olmaya çalıştığım arkadaşlarımın bazılarının cinsiyetinin farklı olmasının benim kısmetimi etkilediğini düşünmem gibi absürt(eng. absurd) bir durum var ortada. Geçer diyip doğunun boşver batının f*ck it anlayışını benimsiyorum.

Ama iyiyim ya. Finallerim var bu arada onlara çalışıyorum. Gülüyorum yerli yersiz. Ağlamaklı oluyorum yine arada anlamasam bile bazen bazılarını anlamış gibi yapıyorum. Elbet yine kırdıklarım oluyordur ama bilmeden kırdıklarım sayılmaz. Biraz daha açık olmayı öğreniyorum insan veya insan olmayanlara karşı. Nitekim, yaşıyor gidiyoruz işte ya ayrıntılarda boğulmayın hedefe odaklanın. Bir taraftan bitirmemle ilgili gelişmeleri takip ediyorum. Diğerlerine nazaran tam istediğim tarzda bir bitirme olması için elimden geleni yapıyorum.

Benden böyle, ya sizler? Kişilikler değiştirilmeli mi yoksa insanlar sizi negatif yanlarınızı kabullenmek önşartı ile mi kabullenmeli?

Yorum yazmaktan çekinmeyin der adsız yorum yapabildiğinizi belirterek. Hade Eyvallah derim.

3 yorum:

sosyete aşçısı dedi ki...

Kisilik degistirme fazla keskin bir tanim olmus, sonucta her bireyin parmak izi gibi essiz bir ruhu, karakteri var... Bu degisir mi yoksa zaman gectikce yasantiya gore torpulenir mi? Bence sadece torpulenir:) bu arada, sinavlar ve bitirme sureci icin bol sans:)

Cihat Mola dedi ki...

Kişi-lik değişmez, sadece düşüncelerdeki fikirleri algılama hali ruh halindeki yaşam biçimine yansır.
Sen değişemezsin. Sadece Fikirlerin değişir. Yaptıkların değil, Yapacakların seni yüceltir.
Ne yapacağın değil , o Beyin eleğinden geçirdiğin saf (temiz ) insanları ayrı bir köşeye sıyır koy. Sonra da elekte kalan taşı toprağı savur at gitsin. Bak nasılda kendini kendine sövdüğünden daha çok seveceksin
Üsta'a Genç gibi Üstadça...
:)

Mühendis'ül Edebiyat dedi ki...

@sosyete ascısı kişiye ait alışkanlıklardı kastım kişilik derken zaten ruhumu değiştirme gibi bir niyetim olmadı benim. Olduğu kadar törpüleyeceğim o zaman kendimi. Başarı temennilerin icin teşekkürler.

@Cihat namıdiğer genc zaten sizin kalbimin köşkündeki yeriniz kral dairesi ve sınırsız kiralanmış durumda merak etme. Ruhuma yansıyan fikirlerimin gölgesini değiştirme düşüncesindeyim tabi eğer mümkünse. Olacak biliyorum bir gün o günü sabırla bekleyip artık abuk gelsin istemeyeceğim. Zamanında gelsin yeter. Yine Eşeğin kulağına kacırmadan kar suyunu yorumun icin teşekkür eder Eyvallah derim.