Cumartesi, Kasım 27, 2010

Ara Sınav Nâmıdiğer Vize..

Sistemin tutsağı olan her üniversite öğrencisinin stresini yaşamak zorunda olduğu bir hafta var önümde, vize haftası. Geceyle sabahı birbirine katıyor bu zamanda öğrenciler.. Kahve tüketimi %30 artıyor, restaurantlar gece 2 lere kadar mesai yapıyor, senenin başından beri kapağı açılmamış kitaplar açılıyor ve daha bir sürü değişiklik oluyor bu hafta içerisinde..

Çok büyük ciddiyet kaplıyor öğrencilerin içini.. 100 bile alsalar maksimum 40 puan geleceklerini bile bile bütün notları hafızalarına alırlar. Tabiri caizse su gibi ezberlerler her şeyi.. Sonra vakit gelir sınavı olacakları yere giderler.. Kağıt önlerine gelir ve öğrenci şok. bilmem kaçyüz sayfalık notun arasından o çalışmadığı 3 sayfa arasından gelmiştir bütün sorular.. Çok afedersiniz ama bizde böyle söyleniyor öğrenci sınava gireceğine sınav öğrenciye..
Çalışmadığı yerden gelen öğrenci ne mi yapar. Hemen önündeki maçlara bakar çünkü finale çıkması garantidir.. Final sınavından 100 alsa ne geleceğini hesaplar çünkü 40 puandan çoktan feragat etmiştir.. Böyle geçer vize haftası yıllardır alışılagelen teknikler uygulanır. Kimi sevinir çıkar kimi girdiğine gireceğine üzülür..
Sonunda öğrencinin yapacağı bellidir. Boynunu büküp notuna razı olmak e arada notuna razı olmayanlar da oluyor.. Onların da görevi belli ya hocanın anası babası yokmuş gibi davranacak. Ya da akılsız başın cezasını ayaklar çeker deyip dizini dövecek..
Allah tüm üniversite öğrencilerine insaflı hocalar nasip etsin der. Kalemimi tüketirim..

6 yorum:

Esra Çevdir dedi ki...

çok güzel olmuş :)

Mühendis'ül Edebiyat dedi ki...

Teşekkür ederim abla.. :)

özge dedi ki...

okurken herşeyi yaşadım sankii

Mühendis'ül Edebiyat dedi ki...

:) yaşıyacaksın zaten.. Sabret.. ;)

özge dedi ki...

susuyorum ve sabrediyorum:)

Mühendis'ül Edebiyat dedi ki...

Hamuş ol sen.. ;)