Perşembe, Ağustos 02, 2012

Bir göl oluşturdum kendime gözyaşlarından

Bazen tanı"n"mak istemezsin, yanındakileri görmek istersin. Tanınmadan yanında olabilecek insan sayısını merak edersin ya işte, ruh halim böyle. Uzaktan tanıdıklarının içindeki duygu karmaşasına bir kez olsun bir fırça batırıp, oradan başlamak istersin. Bazen kimsenin bilmediği bir blog açıp oraya dökmek istersin bütün yaşantılarını acılarını sevinçlerini göz yaşlarını. Arasına virgül koymadan yazmak istersin bazen, o kadar hızlı okumak istersin ki yaşadıklarını virgüle gerek duymazsın bazen. Koyduğun noktaların yanlışlarını diğerlerine anlatacağını düşünerek nokta da koymazsın bazen ya orası başka

Karanlığın içinden gülümseyerek mavi bir gökyüzündeki yıldızları görmeye çalışırsın bazen gözlerini kısarak. Bazen yazarken düşen gözyaşlarından bir göl oluşturursun önünde. Gönlüne düşen herkesi oluşturduğun gölde boğmak istersin ama olmaz. Yanlış yaptığını anlarsın, başından kaynar sular dökülür ama kimse senin yaşadıklarını yaptığın yanlışları sana anlatmaz. Yüzüne vurmaz. Senin yüzsüzlüğünü sana anlatmaz. Uzun bir tatile çıkmak istersin bazen. Herkes yanında olsun ama kimse seni tanımasın istersin. Bir yazı okursun ve karşılık verirsin o yazıya. Karışır düşünceler fikirler, karmaşık bir hal alır hayat. Neden yaşadığını kime hizmet ettiğini ve yanlış yaptığında cezalandırılıp cezalandırılmayacağını bilmek istersin. Anlamadan uzun bir geçmişteki tecrübelerine dönerek araştırmaya dalarsın ama kimsenin bulamadığı bir şeyi bulma uğruna çıktığın bu yolda, sade bir çelme ile yere kapaklanırsın. Ve pes edersin bazen. Toprak olmak istersin sadece. Yaşamadan anlayamayacağını anlayamazsın. Olur öyle.. Takma kafana dersin kendi kendine ve kafandaki karmaşa ile bir rüyaya dalarsın.

Ruhsuz bir beden gibi kendini bırakırsın hayata.. Hayat, dünyanın en büyük gölüne akan ırmağın şiddetinde sürükler seni. Ve yolun sonunda seni bırakıp gideceği o dünyanın en büyük gölü, gözyaşlarından oluşmuştur. Ağlarsın ve bir damla daha katarsın o oluşturduğun göle. Her şey sona erer ve boğmak istediklerin yerine kendini boğarsın o oluşturduğun gölde.

Hiç yorum yok: