Cuma, Haziran 24, 2011

Erkekler Ağla(ya)maz mı?

Bir arkadaşımdan duydum bu sözü bugün "Niye ağlıyorsun sen, Erkekler Ağlamaz!" dedi bana. Neden böyle bir kabullenme var ki insan topluluğunda. Erkekler ağlamazmış, neden?
Tamam kabul ediyorum 'erkek' dediğin güçlü olmak zorunda, özellikle büyük harfle yazıyorum. Ama gözyaşı bizim için de var kabul edin bunu. Yani hemen cinsiyete bağlı özellik sınıflamasına gitmeyeceğim. Bunu beklemeyin benden. Asıl anlatmak istediğimi anlatamadım ama henüz.
Her genç kızın veya herkesin diyelim aklında bir ideal ya da optimum bir erkek profili vardır. Kimine göre uzun böylu olur erkek kimine göre kaslı olur. Kimine göre erkek zeki olsun yeter kasa falan gerek yoktur. Ama her nasıl olursa olsun, erkek kadını çocuklarını korumak zorundadır diye kalıplaşmış bir düşünce boğumu var herkesin aklında. Erkek adam diye bir tabir var ya.. Hatta Erkek sözü diye de.. Yani ne olursa olsun erkeğin yegane görevi yani hiç bir şeye yaramasa bile yapması gereken şey çocuklarını ve eşini korumak. Burdan mı geliyor acaba bu erkekler ağlamaz tabiri diye eşiyorum bu mevzuuyu. Yani ağlayan biri eşini ve çocuklarını koruyamaz diye mi düşünülüyor acaba..
Neyse.. Bir zaman gelir bu konuya da açıklık gelir nasılsa. Şimdilik bu tabuya sahip olan varlıklara sözüm o ki bilsinler Erkekler de ağlar.. ;)

2 yorum:

FiRSTe dedi ki...

Gecen gun bende 'Lahmacun yielim hadi' dedim gelen cevap 'bu sıcakta lahmacun yenmez' oldu.
Bende 'Yemek istiyorum ve yicem yani' dedim
Anlatmaya çalıştığım şey şudur;
Küçüklükten beri bize öğretilen kalıplara göre yaşamak zorunda bırakılıyoruz. Aslında hiç bir şeye zorunlu değiliz oysaki.
Bize öğretilen şudur; 'Bu sıcakta ağır yemekler yenmez'
'Erkekler ağlamaz'
Ben sıcakta canım istedi die lahmacun yiyorsam, erkekte isteyince ağlar.
İkimiz de ölmeyiz üstelik.

Mühendis'ül Edebiyat dedi ki...

Kesinlikle. Bu özgürlük hakkı ile bu tabuları yıkabiliriz bence. :)