Pazar, Temmuz 10, 2011

Geçmişimden Anladığım

Geçmişim kimin umrunda ki? Hiç geçmişinde verdiğin sözleri yerine getirmek için onları hatırlaman gerektiğini düşledin mi? Bence sen sadece bir zavallısın geçmişini unutarak ondan kurtulabileceğini sanan. Yazılarını gelecek üzerine yazan ve sadece gelecek için gelecekle birlikte plan yapan. Hatıralar yaşamınıza yön verecek ve onlar sizin yaşamınıza yön verdiği sürece sizi ileriye götürecek gelecek ile yeşertecek.
Bir misal ile devam edelim bu yazının ikinci paragrafını yazmaya. Diyelim ki birinci paragrafı unuttuk, nasıl devam edebiliriz ki yazmaya. Bir blogger ın sözü ile devam ediyorum birinci paragrafı unutmadan geleceğime yön veriyorum ve soru işareti koymaktan korkuyorum artık. Çünkü geleceğim kesinleşmiş olmalı geçmişimle birlikte. Acılar olabilir tabi geçmişin içerisinde, unuttuğunuzda daha iyi olacağınızı düşündüğünüz şeyler olabilir. Ama unutmak ne kolaydır ne de o acılardan kurtulmanıza sebeptir ben söyleyeyim de siz bi deneyin görün. Tecrübenin konuştuğunu söylemiyorum, tecrübe susar benim içimde. Tecrübe sadece uyarı verir bir kere. Artık gerisi size kalmış.
Nerden aklıma geldi bu yazıyı yazmak kim bilir? Belki de "lazanyam" takma adlı blogger ın yazdığı daha sonra bana geçmişimi hatırlamamı önerdiğinden. Belki de geçmişimde boğulmamı istemeyenlerin bana çok büyük zarar verdiklerini bilmemelerinden kaynaklanıyor. Bir adak geldi aklıma öyle laf arasında söylediğim. Ondan sonraki hayatımı gözden geçirdim ve yanlış giden onca şeyi ona bağladım. Bakalım adağımı yerine getirdiğimde düzelecek mi hayatım. 3 gün oruç tutacağım ve tuttuktan sonraki gün buraya bloglayacağım. Değişen şeyleri yazacağım. Belki birilerinin daha geçmişindeki şeyleri hatırlayıp onları tecrübe gibi değerlendirmesine sebep olabilirim kim bilir.
Şimdilik hoşça kalın.. :))

2 yorum:

lazanya dedi ki...

lazanyam twitter adım :D blog adım lazanya hıh :D

süper evet. cümlelerin benim ilk blog yazımdakiler gibi. biraz karışık. karışık değil aslında. devrik cümleler çok düşündüğünü ve akıllı insanların seninle olmasını istediğini gösteriyor.

hayalini gerçekleştirmişsin ama mutlu değilsin. çünkü sözünü tutmadın. Allah neden diğer istediklerini versin ki?

evet şimdi yeni bir başlangıç olacak senin için. sıcaklarda çok zor oluyor fakat, mutlu olacaksın 1.gün sonunda. 2.gün ve 3.gün iftardan sonra dünyanın en mutlu insanı olacaksın.

Allah kabul etsin.

Mühendis'ül Edebiyat dedi ki...

Amin.. Teşekkürler lazanya iyelik eki(-m) için de kusura bakma. :) Hep birlikte mutlu olalım. Bütün aslanlar mutlu olsun :D